Blackett

Blackett

Blackett er relativt nyt på det Danske markedet men er rent faktisk grundlagt i Oporto tilbage i det 19 århundrede af George Blackett. George Blackett oplevede fra starten stor succes som portvinsafskiber og blev efter nogle få årtier en af de 5 største afskibere i Oporto. Men efter et par uheldige sammenlægninger og en svær tid efter 1 og 2. Verdenskrig gik navnet Blackett i glemmebogen.

I 2014 valgte handelsfirmaet Alchemy Wines at gøre brug af navnet Blackett igen. Alchemy Wines er en del af et større selskab, som blandt andet ejer to betydningsfulde Quinta’er i Douro Superior. Specielt Quinta de Brunheda er vigtig, da de ligger inde med store mængder kostbar gammel Tawny både rød og hvid. Det er på disse lagre af gammel Tawny, man i dag tapper de bedste portvine under navet Blackett.

Grundlæggende er stilen ny og spændende og kvaliteten er ekstrem høj. ”Modervinen” på de forskellige typer Tawny er væsentlig ældre end det etiketten eller lovkravet ellers antyder. Alle vinene fra Blackett er helt unik i sin duft og smag. I modsætningen til mange andre vine fra Douro kommer alle druer fra egen vingård hvilket giver Blackett sin helt egen unikke personlighed. Og smagen minder ikke om andre vine fra Dourodalen. Sidste men ikke mindst fremstår vinene med en stor friskhed og en duft der ofte minder om toner af orangeskal, tørrede frugter, grønne valnødder og andre florale noter.

Vinene kan også være super ledsager til gastronomi så som oste og tapas.

Selmer Vin har siden 2014 importeret Blackett og fører hele sortimentet:

Extra Dry White
Ruby Reserve
Tawny Reserve

10 års White
10 års Tawny
20 års Tawny
30 års Tawny
40 års Tawny

2013 Vintage Port
2017 Vintage Port