Bodegas Peique

Bodegas Peique

I de senere år er flere og flere forbrugere begyndt at søge vine som er mere ”kølige” i udtrykket. Og et af de mest interessante områder i Spanien lige nu er det Nord Vestlige Spanien hvor klimaet er mere tempereret og vinmarkerne er højere beliggende. Særligt området Bierzo har fået kæmpe opmærksomhed. Specielt de røde vine som er lavet på den lokale Menciá drue høster stor anerkendelse. Menciá er stort set er den eneste drue der arbejdes med i området og Bierzo har fået betegnelsen – det Spanske svar på Bourgogne fordi teknikkerne er fremgangsmåden er lig den man bruger i Bourgogne. Markerne I Bierzo ligger i 600 – 900 meters højde og er kendetegnet ved små parceller som vi kender fra Bourgogne.

Et af de interessante huse fra Bierzo er Bodegas Peique som er et top moderne vinhus som så dagens lys i 1999. Alt laves efter traditionelle metoder hvor vinen plukkes med hånden og transporteres nænsomt til vingården i Valtuille de Abajo hvor den videre bearbejdning foregår.

Stilen i vinen er tydelig underspillet med mørke og spændende noter af røde bær, kirsebær og urter og massere af minneralitet eftersmagen.

Ramon Valle 2018 vandt titlen som “Best in show” på Decanters World Wine Awards sidste år. Kun 2 rødvine fra Spanien kan bryste sig af den titel.

Selmer Vin har pt. følgende vin i sortiment

2018 Mencía “Ramon Valle” Alc. 13 7 mdr. på fade